Sverige håller i klubban

Nu är Sverige ordförande i EU. Ca 3000 möten ska genomföras, både i Bryssel och i Sverige. Klimatgalen har dagen till ära lämnat Bryssel och är tillbaka i kära Sverige igen. Flög över Mälaren och lyssnade på Sven-Bertil Taube i iPoden och kände att jag verkligen saknat vatten! Och träd som inte är planterade.

Belgien har en kuststräcka på totalt 6,5 mil, som ligger ca en timmes bilfärd från Bryssel. (Men en vacker helgförmiddag tar det 2,5 timme att åka). Stränderna är fina, men det är ju bara strand. Inga fina kobbar och skär som på min hem-ö. Dessutom är det ganska skönt att jag inte badat vid den Belgiska kusten.

Tidningen The Bullentin skriver nämligen i sitt senaste nummer att Belgien har den värsta kusten i EU, sett till vattenkvalitet och utsläpp enligt Europeiska miljöbyrån. Det flamländska miljökontoret försvarar sig: "Vi pumpar ut relativt mycket avloppsvatten på en väldigt kort kuststräcka, då blir vattenkvalitén dålig". Men, kanske ni skulle strunta i att göra det då?? Har den tanken slagit er, kanske, tokstollar?

/Evelina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0