Spenatdal med basmati

Hinner inte laga mat? Det här fixar du på en halvtimme.Evelina, och alla andra, prova på momangen!

För två hungriga:

2 dl röda linser
en liten gul lök
en centimeter färsk ingefära
en klyfta vitlök
några dustar gurkmeja
skalet från en liten citron
200 gram tinad bladspenat
en burk kokosmjölk

Koka linserna med 4 decilter vatten och en nya salt i cirkus en kvart, så att det blir en gröt av linserna. Fräs vitlök, ingefära och spenat. Dusta på gurkmejan och riv citronen i linsröran. Häll i kokosmjölk och spenatfräs i linsjoxet. Blanda och låt det värmas - men koka inte.
Under tiden har du såklart kokat basmatiris - cirka 4 dl till två personer. Hacka över lite nötter på riset (men inte du Evelina - då kan du dö. Det vill inte jag!) och servera med yougurt, lite isbergssalld och ett glatt humör. Eller så.

Ät gott
//Karin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0