Årets alternativa julklapp

Precis som Nobelpriset har sitt alternativa nobelpris i form av Right Livelihood Award (som förresten min institution på universitetet är inblandad i nomineringen av) så har Svensk Handels utnämning av Årets julklapp fått sin motpol i form av Alternativa julklappen.

Detta år är det den gamla udda kaffekoppen med fat du ska köpa till din pappa eller moster och den finns i en kuriosabod nära dig för en femma eller tia. Fördelarna är många - du återvinner en vara som någon annan ratat, pengarna går till välgörande ändamål, en gammal kaffekopp är mindre än en ny mugg så du dricker mindre kaffe och så vidare.

Jag själv har både en gammal tekopp, som jag förresten senast idag verkligen BEUNDRADE, eftersom jag tycker den är så fin - inköpt på Erikshjälpen Second Hand för 15 kr.En gammal kaffeservis har jag också och det är en modell som kunde köpas genom Kärnkaffe för många, många år sedan. Dessa underbart söta små koppar är perfekta till espresso eller glögg, och kostade bara 5 kr/st på Svalornas loppis.Så, glöm årets dyra julklappsspikmatta (ni som äger ett par golfskor ser väl förresten att det inte är något annat än golfskorsdobbar som mattan är gjord av) och köp en kaffekopp istället. Då sparar ni många hundralappar som kan läggas på roligare saker. Dessutom är det härligt modest att dricka kaffe i en liten kopp, och man kan ju alltid ta en påtår.

//Evelina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0