Fler gröna

Trots att Klimatgalen för tillfället har en representant på plats i Bryssel gick det inte att få något förhandsbesked eller nån rolig "happening" på plats. Efter en promenad bort till parlamentet och det öde Place Luxembourg konstaterades att trots att stora skärmar satts upp var det ingen som var sugen på valvaka. Kanske berodde det också på kylan och duggregnet.

Hur som helst blev det valvaka med livestreaming på svt.se istället. Till den stora glädjen ser vi att den Gröna gruppen går starkt framåt och får troligtvis 51 mandat i parlamentsgruppen, till skillnad från dagens 43. Det är såklart glädjande att folk röstar för miljön. Svenska miljöpartiet får ett ytterligare mandat i Isabella Lövin, som Klimatgalen såklart gillar, speciellt eftersom hon lovat att arbeta för fiskefrågan. Dessutom kan Carl Schlyter behöva en parhäst, för det blir lätt slitigt och kämpigt som ensam representant.

Nu får vi bara hoppas att våra nyvalda parlamentariker får några viktiga och inflytelserika poster i parlamentet, såsom ordförande i utskott osv. Då finns det ännu större chans till stort svenskt inflytande.

Slutligen kan jag nämna att jag tycker det är sorligt att speciellt den unga generationen tycker att frågan om integritet och fildelning är viktigare än allt annat. Jag tycker exempelvis att man (såklart) borde tycka att miljöfrågan, den ekonomiska krisen, sysselsättningsfrågan och jämställdhetsfrågan bland mycket annat borde komma före frågan om integritet på internet. Men, svenska ungdomar kanske har det för bra och är för egocentriska för att tänka så? Samtidigt är ju den svenska ungdomsarbetslösheten bland den högsta i EU på nästan 26 %. De svenska ungdomarna verkar helt enkelt ha för mycket tid att sitta hemma och surfa på internet på... Kanske skulle en röst på ett parti som kämpar för att ge dem jobb varit bättre??

Det finns ju faktiskt partier som värnar om integritetsfrågan OCKSÅ, vilket syntes nu när telekompaketet röstades ner, och då får man ju fler frågor i samma röst så att säga. Så, Piratpartiets framgångar är Klimatgalen inte nöjda med, speciellt inte när partiledaren Falkvinge i tidningen Fokus målar upp sig själv som ultrakapitalist.

/Evelina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0