Im an "Eco-Queen"

Efter uppsatsinlämning, avslutningsfest och påföljande förkylning är en del av Klimatgalen tillbaka på banan och har idag vilat upp sig med nya tidningen "Eco-Queen", som förhoppningsvis finns i en affär nära dig.

image56

Det är en mode- och livsstilstidning med ekologisk och hållbar grundtanke, där modebilder varvas med information om miljömärkningar, vegetariska recept och repotage om miljöbilar. Även om jag kan bli väldigt trött på "eko-modet", som ska ge oss bättre samvete och låta oss fortsätta shoppa så tycker jag tidningen är ett bra tillskott på marknaden. Den likartade tidskriften "Camino", behöver en konkurrent och denna är dessutom mer inriktad på mode.

Vi ska inte shoppa, det vet vi ju. Inte ens eko-kläder egentligen, utan vi i västvärlden klarar oss gott och väl med det vi har. För ärligt talat, det är ju betydligt oftare du tröttnar på dina kläder och därför köper nya än att de faktiskt går sönder och du MÅSTE uppdatera din garderob? (Och, jag vet Karin, detta gäller inte dig)
Hur som helst kommer västvärlden ändå inte sluta konsumera i någon större utsträckning, så då är det bra att det i alla fall är ekologiska kläder. För visste ni att ca 20 000 människor dör varje år som en direkt följd av besprutningar på bomullsfälten?

image57

Som ett alternativ till "vanliga" modetidningar som förespråkar köphets och uppdatering av allsköns produkter var och varannan månad är "Eco-Queen" ett fint alternativ där eko-mode blandas med second-handfynd.
Att tidningen (tyvärr) troligtvis endast kommer läsas av de redan frälsta är en annan fråga.

// Evelina

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Ett sätt att få fler att läsa tidningen är ju att ge bort den, låna ut den eller "placera" den nånstans när vi själva läst den. :)

2008-06-16 @ 11:08:49
URL: http://iwillnevergiveup.blogg.se/
Postat av: mathilde

Tycker om er blogg.

2008-08-14 @ 01:08:23
URL: http://globalthought.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0