En röst i EU

Idag har ena halvan av Klimatgalen varit på Svenska ambassaden i Bryssel och röstat i valet till Europarlamentet. Detta är kanske det viktigaste valet vi har chans att påverka i, sett till miljöfrågorna. EU arbetar otroligt mycket inom detta område, och just  miljöfrågor är ju ett område där EU är bra och nyttigt oavsett vad man egentligen tycker om unionen. Miljöfrågor är ett område där samarbete är ett måste, eftersom vad våra grannländer gör också påverkar vår miljö.

Europaportalen skriver exempelvis idag att Norge forfarande släpper ut 4 miljoner ton mer koldioxid än vad man avtalat i Kyotoprotokollet och detta påverkar ju så klart även oss. Så, rösta i EU-valet och påverka din miljö och framtid. Är du fortfarande osäker på vilket parti du ska rösta på kan du läsa Naturskyddsföreningens blogg, där man belyser partiernas miljöpolitik lite närmare.

Men det kan också vara värt att kolla upp den partigrupp i Europaparlamentet som ditt parti är medlemmar i. I parlamentet arbetar politikerna utifrån grupper, som har olika agenda och inriktning. Eftersom de svenska parlamentarikerna är så få till antalet så kan de inte alltid komma så långt i sina egna frågor, utan får arbeta tillsammans med partigruppen och ibland kompromissa. Mer om partigrupperna finns att läsa på Europaparlamentets svenska informationssida.

Så, iväg och rösta nu med er! Vi som har demokrati och fria val ska ta vara på vår chans. Många i världen dör för sin rätt att rösta. Att rösta är fint och roligt och demokrati är härligt!

/Evelina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0